Deel I - Pinakel.

Met ingang van maandag 5 oktober 2020 is begonnen met de voorbereidingen voor het aftakelen van het pinakel/daktoren/ siertorentje. Vele seizoenen is dit op zichzelf staand, bijna 7 meter hoge, monument nog steeds overeind gebleven, mede door tussentijdse reparaties ter voorkoming van verval, altijd nog fier maar onverantwoord om nog langer te laten staan. Gevaar voor omgeving was niet langer meer gegarandeerd. Het noodfonds heeft ervoor gezorgd dat deze 'operatie' kan plaatsvinden. Tijdelijk wordt het pinakel opgeslagen bij de firma de Bonth van Hulten in Nieuwkuijk tot we meer zekerheid hebben over de financiën.  VERSLAG


Deel II - …

De algehele restauratie van Het Kerkje zal omvangrijk, tijdrovend en kostbaar zijn. Tijdens onze Open Dag van afgelopen september was te zien in welke staat het gebouw momenteel is. Vele facetten aan de binnen- en buitenkant zullen gerepareerd dan wel gerestaureerd moeten worden. Vooralsnog geen concrete duidelijkheid wanneer deze kostbare en historisch hoogwaardige aangelegenheid gaat plaatsvinden. We leven in een bijzondere tijd, onzekere tijd, maar de verwachting en inschatting tot dusver 2021/2022.


Deel III - Film

Wij zijn vanwege het filmische vastleggen van de restauratie een samenwerking aangegaan met May en Mart Mennen van Maets -Video Producties-. De film, een documentair gerichte registratie, krijgt een educatief karakter en zal van cultuurhistorische waarden zijn.