EDITIE 2021

Thema: Mijn monument is jouw monument.

We raken de geschiedenis van Napoleon Bonaparte aanin dit geval vanwege zijn innovatieve, maatschappelijke en economische vernieuwingen.

Meer info volgt later dit jaar.

Editie 2020

Titel: Restauratie Het Kerkje. Thema: De noodzaak en nut van behoud en beheer monumenten.

Zondag 13 september van 11:00 - 17:00.

 

Foto-opnames gemaakt door Monumentenwacht Noord-Brabant waarop de algehele toestand van Het Kerkje te zien is.

• Artikelen over de opening na de grote restauratie in 1964.

• Tussen 13:00 en 15:00 zal de heer Ger Barents vertellen over de stukadoors werkzaamheden die Ger, zijn broer Cor en vader Harrie destijds in 1964 hebben verricht.

• Omstreeks 12:00 en 15:30 zal het Van Vulpen orgel, gebouwd in 1966, worden bespeeld door de negenjarige Jacky Twardy. Jacky en haar zus Abby zouden oorspronkelijk in mei de aftrap geven voor ons jeugdtalent podium 'Stoer op de vloer'. Vanwege de maatregelen zal Abby, die trompet speelt, helaas niet optreden.

• Een replicakaart van Valkenswaard en omgeving uit 1863 krijgen we die dag in bruikleen van twee betrokken 'Vrienden van Het Kerkje'.

• Dit jaar worden we versterkt door de aanwezigheid van de Cicerones van Dorplein (Italiaans voor gidsen). De heer Wim Cremers zal nader uitleg geven over de boeiende en energieke wandelingen die zij regelmatig organiseren door Budel-Dorplein. Hij neemt u/je mee in woord en beeld hoe de restauratie van rijksmonument Het 'Prisonneke' (gevangenisgebouwtje) tot stand is gekomen.  

Deuren zijn wagenwijd geopend vanaf 11:00 - 17:00. Toegang gratis én toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De op die dag geldende RIVM-richtlijnen worden toegepast. Wij vertrouwen en rekenen op verantwoordelijk handelen.

De inmiddels erbarmelijke toestand van het pinakel. Van links naar rechts: zicht op voorkant, oostzijde - enigszins achterover hellend, westzijde. Foto's ©TG

Foto's ©TG


EDITIE 2019

Foto's ©TG